Posts

Posts uit maart 24, 2013 weergeven

Palmpasen?

Afbeelding
De zondag voor Pasen is het Palmpasen. Dan herinneren we ons de feestelijke binnenkomst van Jezus Christus in de oude stad Jeruzalem.
Het lijkt een feestelijke gebeurtenis als Jezus de stad binnen gaat in de week voor Pasen. Iedereen klapt en roept “hosanna!” – dat is een soort “hoera!” * Maar de mensen die nu juichen zijn misschien wel dezelfde mensen die een kleine week later roepen dat Jezus dood moet. Met Palmpasen begint de Stille Week (ook wel de Goede Week genoemd). In die week bereiden we ons voor op het belangrijkste feest in het jaar: Pasen. We laten de Bijbel aan het woord over Palmpasen (Markus 11:1-11):
Toen ze Jeruzalem naderden en in de buurt waren van Betfage en BetaniĆ« bij de Olijfberg, stuurde hij twee van zijn leerlingen vooruit. Hij zei tegen hen: ‘Ga naar het dorp dat daar ligt. Zodra jullie er binnenkomen, zul je daar een ezelsveulen vastgebonden zien staan, dat nog nooit door iemand bereden is; maak het los en breng het hier. En als iemand jullie vraagt waarom ju…